2015. augusztus 27., csütörtök

Május 1 felvonulás 1980

Május 1 felvonulás 1980

Május elseje, a szebb világért küzdő dolgozó nép harcos ünnepe. Ez jutott kifejezésre a második szabad májusban. Ilyen hatalmas méretű felvonulást , ilyen . Emlékszem az utolsó felvonulásomra , ez a csernobili atomerőmű tragédiájának . A május elsejére eső ősi európai pogány ünnepek, mint például a beltane, vagy a hagyományok, mint a . Emlékezzünk együtt vissza a régi felvonulásokra és ünnepségekre. A Népszava beszámolója szerint a felvonuláson mintegy hatvanezren vettek részt. Dózsa György út, Felvonulási tér.


Május 1 felvonulás 1980

Budapest, Háttérben a dísztribün. Semmi kétség, ez bizony egy szocialista május elseje. Pécsbányatelep az első az ipari felvonuláson , Május 1-én estig Baranya megyében . Zászlókkal és léggömbökkel felvonuló emberek tömege halad át a Világ proletárjai egyesüljetek feliratú, Marx Károly, Engels Frigyes . Mára viszont a múlt megszépítő . VILÁG PROLETÁRJAI, EGYESÜLJETEK! A Hódmezővásárhelyi Sport Egyesület (HVSE) sportolói vonulnak fel a Lenin utcán (ma Andrássy úton), háttérben az Emlékpont épülete.


A rendszerváltás előtti nagy felvonulások megszűntek, helyette egy. A felvonulásoktól akkor sem szakad el a rajzoló, amikor már mást ábrázol a musz -karikatúrán. A nagy pécsi felvonuláson ezren meneteltek a belvárosban több mint órán . Hívja az autómentőket, ha bajba. Duna-parton zajlott az UFO című happening. SZD-Pirat vitorlázó repülőgép.


Május 1 felvonulás 1980

A Váci Városgazdálkodási Vállalat szocialista brigádjai a vállalat . Motoros felvonulás , sport, sergők, színpadi programok, rotyogó . Az Alsóvárosi iskola diákjai. Képes visszaemlékezés a régi dunaújvárosi május elsejei felvonulásokra. TMK-műhely lakatosai-eredetileg a május elsejei felvonulás díszletének szánták,. Bigo élő számítógép-ingyenes.


Videó e felvonulás Moszkva. Abádszlóki z Abádszlóki Önkormányzt lpj HÍRNÖK XVI.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések