2014. július 18., péntek

Görög katolikus papok áthelyezése 2018

Görög katolikus papok áthelyezése 2018

Varga Béla plébános a halmaji plébániáról történő áthelyezése miatt felmentést. Más egyházmegyés papok szolgálata a főegyházmegyében:. Kocsis Tamás atyát, július 1-jei hatállyal a Budai Görögkatolikus Parókia . Eiben Tamást felmentették a Szent László Katolikus Szakkollégium igazgatói. Barsi János – visszatérve a papi szolgálatba – az egercsehi.


Juhász Ferenc plébános a Gyöngyös-Felsőváros plébániájáról történő áthelyezése . Grunda János pasztorális referens atyát folyó év június 15-ei hatállyal felmentem a Kisvárdai Görögkatolikus Egyházközségben betöltött . A papi hivatásról, Isten ajándékáról szóló gondolatait a kegyelem felől nézve,. A Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola hatodik osztálya megnyerte a. Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán. A magyar görögkatolikus egyház a római katolikus egyház része,. Ferenc pápa Szocska Ábel apostoli kormányzót nevezte ki a. A püspökök egyházfegyelmileg csak nőtlen vagy özvegy áldozópapok közül választhatóak. Milyen nehézségekkel küzdenek a sok falut ellátó katolikus papok ? Adatbázisunk azon elhunyt görögkatolikus papok és szerzetesek adatait.


Jó ideje ismert tény, hogy csökken a papok létszáma hazánkban. Magyarországon, egyházmegyében. Királyhelmecről Vakles Attila görög - katolikus papnak, kerületi esperesnek is. Az ő áthelyezése is nagy fájdalmat okoz az egyházközségnek. Faültetés a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolában.


Az előadást tartja: Ft. Páll Miklós sárospataki görögkatolikus parókus. Hiányzó: görög ‎ áthelyezése Szocska A. Máriapócsi Szent Mihály.


Nyíregyházi Egyházmegye papjainak konzultori ülésén déli. Február 19-én két, a görög katolikus egyház által, magyar állami. Tiszabökényben a kárpátaljai magyar római katolikus papok . A jezsuita szerzetes szerint nem lehet tudni, hogy a római katolikus papoknál kötelező cölibátus megszüntetése megoldást jelentene-e a . A zaklató papok áthelyezése ugyanúgy elterjedt gyakorlat volt.


Görög katolikus papok áthelyezése 2018

Görög Márta, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és. A Hajdúdorogi Helytörténeti Gyűjtemény a Görög Katolikus Székesegyház. A munkácsi egyházmegyéből kihasítva létrejön a görög katolikus . A pesti forradalom után Lonovics csanádi püspök a papi rend nevében lemond a tizedről.


A papok szerelmi élete mindig is élénken foglalkoztatta a publikumot - elég csak a klasszikus anekdotákra és egy régi szólásmondásra utaljunk, miszerint benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések