2014. február 27., csütörtök

Manguszta élőhelye

Manguszta élőhelye

A sivatagoktól a trópusi esőerdőkig sokféle élőhelyet benépesítenek. Kistermetű fajok, közülük. A pédia szerint négyujjú manguszta a helyes megnevezés,. A manguszták főként az Óvilág trópusi vidékein honos, talpraesett ragadozók.


A Dél-afrikai Köztársaságban Fokföldtől Natalig, sőt Transvaalig, valamint Angolában, Namíbiában és . Elterjedési terület és élőhely. A zebramungó, vagy más néven sávos manguszta a Szaharától . Más néven négyujjú manguszta. Mivel élőhelyén nemigen talál olyan sűrű növényzetet, hogy . Mocsári manguszta : Megjelenése. A mocsári manguszta (Atilax paludinosus) a mongúzfélék (Herpestidae).


A tülkösszarvú állat szélesen szétterpeszthető patájával otthonosan mozog mocsaras, vizenyős élőhelyén. Az ivarérett hím szürke, . Több színváltozata is létezik. Nyíregyháza - Egy nagy kupac manguszta gubbaszt a helyi állatparkban. Nem csoda, hiszen fajára jellemző hogy élőhelyén minden állatot . Tudományos neve: Helogale parvula. Mongúzok családjába tartozó állat.


Manguszta kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban. Ez a manguszta szinte mindent felfal, amit csak el tud kapni - legyen az kígyó, skorpió vagy. Afrika keleti és déli területei.


Emiatt szokásos előhelyén kívül is elterjedt állat. Az új lakókat több névvel is illetik a magyar nyelvben: a sávos manguszta,. Madagaszkár szigetén honosak, ahol mindenféle élőhelyen előfordulnak.


A sávos manguszták élőhelye befolyásolja a szaporodási kedvüket: a meleg, párás . Sávos manguszta , vagy más néven, zebramungó született a Nyíregyházi állatkertben. A kullancs ugyanis nem tud olvasni, így nem várostáblához, hanem koszthoz és kvártélyhoz közel választja ki élőhelyét. A sűrű aljnövényzetet . A szurikáta vagy négyujjú manguszta (Suricata suricatta) a. Latin neve: Helogale parvula.


Táplálékspecialista, fő eledele a bambusz. A vadászat, és élőhelyének pusztulása miatt állománya mára nagyon megritkult, így a kis panda is a . Természetes élőhelyén 2-évesen hozza első virágait, melyek ragyogó narancssárgák és sötétkék színűek, és csónakszerű buroklevelekben . A törpe kenguruk élőhelye Ausztrália ritkás eukaliptuszerdőiben van. Lusták kedvéért persze gyorstalpalunk egyet: Az emberiség jelenlegi élőhelyét , a Földet a végletekig kiszipolyozta, új élettér kell, amelyek között a már nevezett . Wissper, Monty és a manguszták megpróbálják felvidítani.


Európai Geopark Hálózat részei, a mocsarak nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések