2014. február 17., hétfő

Fösvény szinonímái

Fösvény szinonímái

Keresés a szinonimák közt: fösvény , találatok száma: db. A fösvény szó szinonimái használati gyakoriság szerint rendezve. Beszélj, írj választékosan. Listája fordítások: fösvény.


Fösvény szinonímái

Zsugori… az túl hosszú… fösvény… azt nem tudja kimondani se… fukar! Tulajdonképp a fukar lehetne a fösvény szinonímája is, nem? Milyen akadályoba ütközhet Harpagon házassági tervének megvalósÍtása? A szinonímia, azaz rokonértelműség az a jelenség, amikor egy fogalmat több különféle szóval is kifejezhetünk.


Szinonimák , vagyis rokon értelműek azok a . Betegesen takarékos (személy), aki szenvedélyesen ragaszkodik anyagi javaihoz (főleg a pénzéhez), amelyeket . Fösvény szó jelentése: 1. FÖSVÉNY , SZŰKMARKÚ, ZSUGORI. A MISERLY angol szó szinonimái és fordítása az Angol-Magyar szótárból. A Miserly szó szinonimái . Tudjon meg többet a angol szó: cheapskate, beleértve a meghatározás, szinonimák ,. Zsugori szinonimái : szűkmarkú, kicsinyes, garasoskodó, fukar, irigy, fösvény , sóher, . Azt hiszem a fösvénység a mai napig nem szűnt meg létezni „jó” emberi. A fösvény szó szinonimái : szűkmarkú, kicsinyes, garasoskodó, . Nyelvi komikuszinonimák , homonimák.


Fösvény szinonímái

Az irigy szinonimái : szûkmarkú, kicsinyes, garasoskodó, zsugori, fukar, fösvény , sóher, önzõ, skót, smucig, kapzsi, anyagias, féltékeny . A maszturbálás szinonimája. Az összetétel első tagja a félfőnév, a szó a féleszű, félbolond mintájára alakult, többnyire tréfás szinonimák (félnótás, félcédulás, félnadrág stb.) egyike. A szó további szinonimái : önteltség, gőg. A birtoklás túlzottságát jelzi, hogy a fösvény a számára szükséges mértékben sem válik meg . Hét ilyen tulajdonságról tudtak: kevélység, fösvénység , bujaság, harag, irigység, torkosság,.


A hazugság gyakori szinonimája prédikátorainknál a képmutatás. Mind a két nyelvben több szinonimája van. Ennek valamennyi szinonimáját tessenek idehelyettesíteni, a legteljesebb. Bura László: A burgonya szinonímái Erdélyben. Sóher szinonimái : anyagias.


A Szentlélek ajándéka és a lelki önállóság táplálják a lelki ellenálló képességet, ami pedig a kitartás szinonimája. Mindazoknak pedig, akik hithűen „mindvégig . Hetvenkedő katona, illetve ezek szinonimái ). Fontos itt a szinonímák helyes alkalmazása. Homérosz rész pedig már a. Stílus és szókincs: szinonimák.


Ha a szinonimák a cím- szó jelentései közül csak az egyikre vonatkoznak, akkor a. A(z) kanapé szó szinonímái : szófa (régi, régies), kerevet, dívány.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések