2018. augusztus 21., kedd

Motiváció fogalma a pedagógiában

Motiváció az iskolában, avagy egy feje tetejére állított pedagógia . Elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor a motívum és a belőle épülő motiváció fogalom. Habár a tanulási motiváció fogalma nehezen definiálható, elméleti kereteit illetően. Az ilyen „mellbevágó” feladatokkal jól kezelhető a racionális szám fogalma.


Az alkalmazott munkaformák, módszerek, eszközök motivációs lehetőségei. A módszer fogalma : Meghatározott oktatási célokhoz vezető tervszerű eljárás, vagyis a.

Fehér Irén: Pedagógia és pszichológia. Magyar Pedagógia , 102. A pedagógiának azon ága, amely a nevelés testi, értelmi, erkölcsi területei közül az. A tanulási motiváció vizsgálata a pedagógiai kutatások egyik legdinamikusabban fejlődő területe. Az elsajátítási motiváció fogalma köré épülő vizsgálatok újszerű.


Azoknak a folyamatoknak a . Készítette: Kotogán Róbert. Motiváción az oktatás elméletében két - egymással szorosan összefüggő - dolgot értünk.

Kulcsszavak: belső motiváció , tanulói aktivitás, játszva tanulás, örömteli, elmélyült. A konstruktív pedagógia és a kooperatív tanulásszervezés. A tartós tevékenységre ösztönzés, a tanulási motiváció kialakítása, fenntartása és. A könyv paradigmaváltás a pedagógiában , a kutatási eredmények és a gyakorlati. A tanulással, a tanulási motivációval kapcsolatban felmerülő fogalmak , . A mai napon a szélesebb -– keskenyebb fogalompárral fogunk foglalkozni.


Ugyanez a motiváció eredményes lehet más életkorban, de az óvodás gyermek . A módszertan jellemzője, hogy tudományághoz kötött tantárgy- pedagógia. A pedagógiában a motivációval kapcsolatos első elképzelések, többnyire csak. PEDAGÓGIAI FOGALMAK 199. Példák a matematikai fogalmak használatára, és megértésére alkalmas . Jelen dolgozatom célja, hogy a tanulási motiváció elméleti hátterének bemutatása után.


Fogalom -meghatározása hozza létre az oktatási stratégiát. Alapvetően tehát nem arra kell összpontosítania a pedagógiának , hogy az egyes . Egyre nagyobb probléma a motiváció kérdésköre. Nemlineáris pedagógia elmélete és gyakorlata. A motivációs környezet (klíma) fogalma –.

IKT, multimédia, szá- mítógéppel támogatott. A felnőttoktatásban jelentős motiváció , mélyebb, sta-. Az autonómia fogalma a fenti három fogalmat, azok jellemzőit egyesíti. A nemzeti identitás tehát fogalma szerint politikai elkötelezettséget jelent, egy politikai.


Mátrai Zsuzsa: Új korszak küszöbén: a túlélés pedagógiája. Beépült (internalizált): lelkiismereti okok, kötelességtudás miatt tanul, tanulás= erkölcsi kötelesség. Belső (intrinsic): motivált állapot.


Az iskolapszichológus gyakorlati munkája során esetenként a motiváció fogalom gondolatkörével is szembesül, mégpedig a tanulók, tanulócsoportok iskolai . Honnan kapta a legtöbb segítséget a motivációs technikák. Montessori- pedagógiában című cikkében idézi Deci kísérletét. Azonban olyan területeken is fontos szerepet játszik a motiváció , mint a pedagógia , a jog vagy akár az életvezetésünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések