2018. augusztus 22., szerda

Ly j szavak gyakorlása feladatlap

FELADATLAPOK A J-S ÉS LY -ES SZAVAK GYAKORLÁSÁHOZ - webtanitoneni. Másold le a kiegészített szavakat ! Orsolya és Jancsi olyan állat- és növényneveket gyűjtöttek, melyekben j vagy ly betű van. Mindenki csak a saját nevéhez tartozó j vagy ly betűs szavakat írhatta . Gyakorolja gyermeked a j-s és ly -os szavak helyes leírását játékosan! Az első hasábba kerülnek azok a szavak , amikben nincs j - ly , a második oszlop a j-s szavaké, a harmadik az ly -os szavaké.


J - LY A SZAVAKBAN , HELYESÍRÁSI SZÓJEGYZÉK - webtanitoneni. Gyerekek És Gyereknevelés, Montessori, Gyógypedagógia, Nyelvtan, Kotta, Irodalom. A földrajzi nevek helyesírási kvíz utána elkészítettük a nagy j - ly tesztet is. Ha fogalmazást írsz, ha tollbamondás után kell lejegyezned a szavakat , sokszor . A helyesírási feladatlapok összeállítása különféle pedagógiai elvek alapján történik.


Egészítsd ki a szavakat ly -nal vagy j -vel! Az átalakító gyakorlatok szinte minden helyesírási témakör gyakorlására és mérésére használhatók: például a . Az emberek ezeket az ötleteket is imádják. A manipuláció akár a léggömb: a ballon feltűnő, de a kosárban lapul a lényeg. Szavak , szövegdobozokban.


Ly j szavak gyakorlása feladatlap

A tömegkommunikáció műfajai. Olvasd el a verset, majd másolj belőle olyan szavakat , amelyben ly vagy j betű van! Az alábbi gyakorlatban pótoljuk a hiányzó j -t vagy ly -t!


Mivel rengeteg időt töltök “tananyagok” és gyakorló feladatok. J VAGY LY a) Pótold a hiányzó j és ly betűket! A fenti szavak felhasználásával . Jövőre az ideinél jóval kevesebb szombati munkanapra és . Magyarázd a szavak alaktani és grammatikai különbségét! Helyesírási témazáró gyakorló.


Fő célunk, hogy megalapozzuk sok feladattípussal és gyakorlással az anyanyelvi. Pótold az j , ly valamint mássalhangzókat a szavakban ! A magyar nyelv egyik nem túl szerethető szépsége, hogy egy hanghoz két betű is tartozik. Ez fontos szelete a magyar nyelvnek. A J vagy Ly ebben segíti a . Hány szótagúak a szavak ? A cikk címével ellentétben itt csak helyesen írt szavakat fogsz találni, amiket azonban. Képtalálat a következőre: „ j ly feladatok osztály pdf”.


J-s és ly -os szavak gyakorlóprogram éves kortól Letölthető tartalom! A j-s és ly -os szavaknak a helyesírására nincsenek konkrét helyesírási szabályok, ezért . Népmesék, Egyjelentésű szavak , Sulinova adatbank, Készíts mesét! A képek alapján ők írják le helyesen a szavakat. J és LY játékos tanulása.


Ly j szavak gyakorlása feladatlap

Hallási differenciálás: Hol hallod a szóban a ly hangot? A kapott szavakat írd le szótagolva a pontvonalra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések