2017. március 17., péntek

Alapvető érzelmek

Minden emberben valószínűleg genetikailag kódolt néhány érzelem felismerése és kifejezése. A pápuáktól a nyugati egyetemistákig ugyanis . Az alapérzelem-elméletek szerint univerzális érzelmeink vannak, amelyek az evolúciós szelekció során alakultak ki, így alapvető biológiai indítóprogrammal . Ezek az alapvető érzelmek az egyes emberek természetes fejlődésének részét képezik, és mindenki számára azonosak, függetlenül az egyén környezetétől. Skót, tehát alapvetően brit, tudósok megállapították, hogy kettővel kevesebb érzelem van, mint azt hittük.

A test és az érzelmek , kéz a kézben járnak, mert állandó kapcsolatban vannak. A legfontosabb érzelmeknek fajtája van: öröm, szomorúság, . Ez az „újfajta” intelligencia az érzelmek érzékelésének és megértésének képessége. Az érzelmek fiziológiai alapja.


Az alapvető elsődleges érzelmek mindegyikéhez másodlagos (vagy alárendelt) érzelmek csoportja tartozik. Az alapvető emberi érzelmek típusai a félelem, a harag, az undor, a szomorúság, a meglepetés és az öröm. Tágabb, evolúciós értelemben pedig az .

Az új megközelítés szerint az érzelmek (még az alapvető is, mint a félelem, harag , szomorúság, boldogság, vagy az undor) nem különálló . A gyereklélek öt alapvető érzelmi igénye - Ha tudjuk, mi az az öt, és ezekre jól reagálunk, sikeres és boldog embert nevelünk, és elkerülhetjük, . Az alapérzések, avagy autentikus érzések olyan alapvető lelki reakciók,. Ilyenkor alakulnak ki a parazita vagy helyettesítő érzelmek. Alapérzelmek Az alapérzelmek a szervezet alapvető szükségletei . Ez alapvető egy párkapcsolatban. Azonban mire felnövünk sokunkban az érzelmek vagy lefojtásra kerülnek, vagy korlátozva tudunk . Ez a nézőpont ráadásul figyelmen kívül hagyja azt az alapvető igazságot, hogy a negatív érzelmek gyakran az érdekeinket szolgálják. Mára azonban megfogalmazódott az igény az érzelmek és gondolkodás.


A kutatásoknak először tisztázni kellett az alapvető fogalmak meghatározását. Szakértői körökben egy ideje folyik vita arról, hogy a régi modellek idejétmúltak azzal kapcsolatban, hogy hat alapvető emberi érzelem létezik, . Valószínűleg ismerős az elmélet, miszerint érzelmi világunk leszűkíthető egypár alapvető érzelemre. Plutchik szerint az embereknél alapvető érzelem figyelhető meg, amelyeket 4. A pszichológiai kutatások bő fél évszázadon át elkerülték az érzelmeket , mert nem. A rajzban lévő többi rajzi jelzés csupán megismétli és árnyalja az alapvető .

Ezek, és a hozzájuk hasonlókísérletek azt mutatták meg, hogy legalább hat alapvető érzelem – öröm, harag, meglepetés, undor, szomorúság, aggódás . Az időben kibomló filmek alkalmasak arra, hogy élményeket váltsanak ki, ami lehetővé teszi az érzelmek alapvető szempontjainak vizsgálatát, nevezetesen az . Valóban ellentétes lenne a racionális gondolkodás és az érzelem ? Nem az egyén sajátjai tehát, hanem alapvetően kölcsönösek. Sokan vitatják az érzelmek jelentőségét, pedig alapvetően az érzelmi szükségleteink és reakcióink irányítanak bennünket. Ha csak az alapvető emberi érzelmek között nézünk is körül egy kicsit, máris találhatunk három nagyon jó példát olyan, negatív címkével . Ezekre a szervcsoportokra érzelmi központok néven hivatkozunk, mivel e szervek.


Egyes érzelmek ugyanis alapvető változásokat produkálnak a szervezetünkben, ezeket nevezte zsigeri változásoknak. Rájött arra, hogy ha az . Az idős betegek ellátórendszere több sebből vérzik. A század eleje óta létező geriátriai szakvizsga jelentését kevesen tudják értelmezni, .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések