2016. május 30., hétfő

Földrajzi nevek helyesírása 4 osztály

Földrajzi nevek írásmódja (táblázat) képe. HETEDHÉT HATÁR LEGJOBB KISNYELVÉSZE O. Helyesírást fejlesztő feladatok. A földrajzi nevek világrészek, országok, tájegységek, folyók, tengerek, települések megnevezői.


Balaton, Mecsek, Székesfehérvár, Tisza stb. Magyar nyelv és irodalom 4.

Készítette:Nagyné Rácz. Mely nevek betűit kevertem össze? A fônév a tulajdonnevek helyesírása Személynevek, állatnevek, földrajzi nevek Olvasd el a. Nyelvtan, helyesírás 4. Név: Osztály : Tollal dolgozz!


Képezz mellékneveket a szövegben előforduló városrészek neveiből! Csoportosítsd az alábbi földrajzi neveket ! Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4.

A sorozat ezen első tesztjében a helyesírási versenyeken résztvevők egyik mumusának számító földrajzi nevek helyesírásával foglalkozunk, . Húzd alá a versrészletben az igéket, keretezd be a mellékneveket! Az _____ szóból álló földrajzi nevek -i toldalékos alakját ______ kezdőbetűvel. Az igekötős igék helyesírására háromféle szabályt alkalmazunk. Apps erstellt von jordannelosso 4. Tulajdonnevek fajtái (intézménynév, földrajzi név, égitestek neve, címek).


Intézménynevek és intézménynévszerű tulajdonnevek helyesírása 4. Minden elemét nagy kezdőbetűvel írjuk. Tedd ki az írásjeleket a következő szövegben! Ki volt Implom József Implom József ember volt és rendkívüli. Ismertesd a kötőjeles írásmódú földrajzi nevekből képzett melléknevek írásmódjának szabályait!


Egészítsd ki a mondatokat a megadott szavakkal! Toldalékot tehetsz a szavakhoz! Csak földrajzi nevek szerepeljenek benne! Játsszunk a földrajzi nevekkel!


Találd meg a szótövet, találd ki a helyesírást ! A földrajzi tulajdonnevek és a belőlük képzett melléknevek helyesírása rendkívül változatos, nagyban függ a név felépítésétől. E témában Fábián Pál és mtsai.

Ország, hidak, közterületek, államnevek helyesírása . Tantárgy: Szövegértés szövegalkotás. A videó tipizálja a földrajzi nevek szerkezetét, alapcsoportot felállítva. Rajzos helyesírási gyakorló.


A nagybetűs mondatkezdés és a mondatzáró. A Duna, Petőfi utca, János-hegy típusú, ismertebb földrajzi nevek helyesírása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések