2014. április 10., csütörtök

Helyesírás teszt

Helyesírási teszt reggelre: nektek hibátlan lenne? Kétperces helyesírási teszt : hibátlanul megoldjátok? Sok diák számára ez a legnehezebb helyesírási témakör.


A nagy VOUS- helyesírási teszttel megnézhetitek, mennyire vagytok otthon a magyar nyelvben. J vagy ly hiányzik a következő szavakból? Magyarországon jelenleg is sokaknak gondot okoz a helyesírás , ami országos probléma és ez a tanév kezdetével .

Egybeírás vagy különírás, párbeszé szavak betűi. Nem kötelező minden kérdésre . Egy kis nyelvtani fejtörőre invitálunk! Kvíz: Nyelvtani ismeretek, helyesírás teszt kérdések. Magyar helyesírás kvíz: A nyelvtan erősséged? Tíz egyszerûnek tûnő kérdés, ám az új helyesírás sokakat megzavarhat.


Megtudhato hogyan kell helyesn írni a szavakat. Hány éves vagy a reakcióidőd alapján?

Pár perc az egész, de érdemes elgondolkodni az eredményen. Fábián György kollégánk – aki márciusban első helyezést ért el az I. Kárpát- medencei korrektorversenyen – továbbra sem hagyja nyugodni a . Sajnos egyre kevesebb internetező figyel arra, hogy helyesen írjon, és úgy érzem, egyre csak rosszabb a helyzet. A HELYESELJ egy a magyar szavak helyesírásának megtanulását segítő teszt program. A kvízben megjelenő szópárok a gyakran előforduló, tipikus helyesírási . Viccek, vicces képek, vicces gifek, vicces videók, kvízek, tesztek és rejtvények. Nagy helyesírási teszt ! Az eddigi két helyesírási kvízünk sikerén felbuzdulva összeállítottunk nektek egy újabbat: nem is kellett messzire mennünk, elég volt csak . TESZT : egybe vagy külön írjuk?


Gyakori helyesírási hibák. Bizonyára neked is voltak gondjaid az egybe – illetve különírt szavak . Nyelvtani kategória: Különírás–egybeírás. Válasz: teszt jelleggel. Mennyire jó a helyesírásod? Kvíz kitöltése A helyesírás sajnos nem olyan, mint a biciklizés.


Ezt el lehet felejteni.

Neked mennyire jó a helyesírásod? Február 21-e az Anyanyelv Nemzetközi Napja. Nekünk természetesen a magyar a legkedvesebb: lássunk néhány gyakori helyesírási csapdát! A földrajzi nevek helyesírási kvíz utána elkészítettük a nagy j-ly tesztet is. Huszonöt szót gyűjtöttünk össze a legismertebbektől a már-már . Itt a nagy helyesírás teszt ;) Nyomassuk ;).


Ezeket a szavakat mindenki rosszul írja: kemény helyesírási teszt. A -j és -ly sok emberen kifog, kevesen vannak, .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések