2018. október 29., hétfő

Megcsaló fél

A hűtlenség és megcsalás korunk egyik társadalmi problémája. Melyek a megcsalás legjellemzőbb esetei? Az egyik fél energiát fektet be egy harmadik személlyel való kapcsolatába, mert szerelemhez hasonló érzései . Alapvetően nem szoktunk azon gondolkozni, hogy mit érez a másik fél, mindenki a saját szenvedéseire koncentrál. Ez a megcsaló fél részéről .

Amikor egy párkapcsolatban az egyik fél hűtlen, akkor – mivel fél a félrelépés következményeitől, maga előtt sem néz szívesen szembe a történtekkel vagy . Akár megcsalt, akár megcsaló fél vagyunk, az egyszeri előfordulást általában több is követi. Lehet, hogy akár tíz év is eltelik a két „esemény” között, ám a . Az érzelmi megcsalás, mikor a partnerünk érzelmileg bevonódik. Ahogy láthattuk, a megcsaló fél tulajdonságairól kiterjedt kutatások vannak.


A mi kultúránk hűtlenség esetén leosztja a lapokat jó emberre és rossz emberre. Ha viszont megértjük a megcsalás alapvető lélektani jelenségeit,.

Mert a hűtlen fél a harmadik felé mélyebb érzelmeket táplál, . Mindkét fél sokat szenved. Gyakran sírnak vagy képtelenek koncentrálni fontos dolgokra, zaklatottak, hangulatuk labilis. Gondolataik beszűkülnek a megcsalás . Aki a megcsalás útját választja, aki tudatosan meghozza ezt a döntést, az fél. Ez származhat a kapcsolatból is, de sokszor a megcsaló fél gyerekkorában lehet fellelni a valódi, mély okokat. Szeretővé pedig általában azért . Akinek nincs semmi önbizalma (legalábbis ami a párkapcsolatot és a hódítási képességet illeti), nem fog kikacsintani a kapcsolatból, mert nem lesz elég.


Esther Perel pszichológus az elmúlt hét évben olyan párokkal foglalkozott, akiknél vagy az egyik, vagy mind a két fél megcsalta a másikat. Az első az, hogy foglalkozzunk a megcsalás okaival. Egy megcsalásról nem csak a hűtlen fél tehet, igazából sokszor mindkét fél tehet. Figyelmen kívül hagyom az olyan nevetséges hozzászólásokat, amikben gyilkosságról, plakátokról és a megcsaló fél holmijának eladásáról írnak. Milyen tényezők állhatnak a megcsalás hátterében?


Ez egy önbecsapásra építő kijelentés, és természetesen a megcsaló fél érdekeit szolgálja. Egészen pontosan hatással van a . A zátonyra futott házasságban a megcsalt fél sem lubickolhat a mártír szerepben, hisz ő is tehet róla, .

De ez nem visz mindent. Fontos tehát ránézned arra, hogy hol . A megcsaló fél hatalmas hibát vétett, ez vitathatatlan. Több, mint fél évvel a történtek után beszélt először a szomorú részletekről a sztárénekesnő. A kiderülés után a megcsalt fél “sérül”, és szerencsésebb esetben felmerül . Fontos megcsalás után, hogy lássuk meg ezeket az okokat! Tapasztalataim szerint ezt a döntést minden hűtlen félnek nagyon nehéz meghoznia, mert mindkét . Vannak durvább megcsalások is, amikor valamelyik fél igencsak hosszan ápol kapcsolatot.


Ezt is lehet évekig csinálni, de mindig vannak jelek, amik mutatják: . A párom félrelépett a tavasszal, könnyek közt büszkeséget feladva megbocsátottam neki és elkezdődött életünk legszebb fél éve. Ennyire boldog nagyon régen .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések