2020. március 19., csütörtök

Szórás angolul

Szórás angolul

MTA SZTAKI online szótár. Magyarország legkedveltebb szótár szolgáltatása. Szórás angolul és szórás kiejtése. Glosbe ingyenes online szótárcsaládjában.


Böngésszen milliónyi szót és kifejezést a világ minden . A(z) szórás szó fordítása az ingyenes angol szótárban és sok más szó angolul. DictZone online magyar- angol szótárban. Kiejtés, fonetikus leírás és angol példamondatok egy helyen. Az angol STDEV() függvény nyelvre van lefordítva.


Az eredeti angol nyelvű cikket itt találja. Minta alapján becslést ad a szórásra. A szórás azt méri, hogy az értékek a várható értéktől (középértéktől) milyen . Az excel függvények angol -magyar megnevezései. Könnyen kereshető, sorba rendezhető táblázat.


A standard deviation az a szórás magyarul, ezt említette András, de itt nem. Angolul se nagyon van, mert ez nem olyan szokásos és széles . Korrigált tapasztalati szórás. STANDARDIZE (NORMALIZÁLÁS).


Tapasztalati szórás és variancia. Néha szükség lehet az excel függvények angol megnevezéseire, illetve. A kijelölt adatbáziselemek egy mintája alapján . A szórás ( angolul standard deviation) pedig az adatok szóródásának egyik leggyakrabban használt mérőszáma, a variancia négyzetgyöke.


A momentumok a különféle átlagok és a szórás általánosításának tekinthetők. Angol műszaki és gazdasági szótár. Itt az adatok és az átlaguk közötti különbség helyett egy általánosabb különbséget . A jobb oldali keresőben MAGYAR, NÉMET és ANGOL kifejezések egyaránt kereshetők! Streuung (e) in der Größe (e). Excel lesz a laptopjukon.


Egyszerűen szűrhető, rendezhető listában, excel függvények angolul. Az Online fordító szolgáltatása. Mivel a magyar szakirodalomban még csak elvétve bukkannak fel, angol nevüket is megadjuk. A legrégebb óta a piroklaszt- szórás (vagy -hullás) ismeretes . A szórás angolul standard deviati- on, ezért a megszokott D(X) jelölés mellett SD( X) jelölést is használjuk. A szórásnégyzet angolul variance, ezért a megszokott . Ismerd meg a szórás angol jelentéseit.


Szórás angolul

Nagyon gyakori, hogy összekeverik a mintából számított tapasztalati szórást (SD) az. Zárójelben megadtuk a kérdéses szakkifejezés angol megfelelõjét is. Statisztikai becslések, pontbecslés, intervallumbecslés, standard hiba, mintavételi hiba, nemmintavételi hiba, FAE-minta, EV-minta,rétegzett .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések