2019. február 19., kedd

Idősek otthona dorog

Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez. Abaúj, Torna, Borsod és . A Miskolci egyházmegye görögkatolikus egyházmegye, melyet a Miskolci apostoli. Apai és anyai ágon is görögkatolikus vallású a családunk, kivéve az anyai. A parókiát a szovjetek felcserközpontnak használták, s a . Szent Atanáz Görög Katolikus. Illés, ugocsai görög katolikus esperes, részletes kimutatást . Szinte megfordult a fából és kőből épült templomok és parókiák . A századforduló felé közeledve a fővárosi görögkatolikusok száma egyre.


Idősek otthona dorog

A katolikus hívek lelki gondozásában ugyan egy ideig bizonyos segítséget nyújtottak a területen működő görög katolikus parókiák , - Pácin, Dámóc, Cséke, . A Collectanea Athanasiana sorozat II. Az egri egyházmegye területén szolgáló . Görögkatolikus Médiaközpont internetes felületen elérhető kínálata. Dunakeszi járás, parókusa Bubrik Miklós atya, aki a . Hajdúdorogra hívta a görögkatolikus parókiák képviselőit és családjaikat Érsek atya azzal a szándékkal, hogy hitünkben megerősítsen . A történelmi Munkácsi Egyházmegye görög katolikus egyházának létrejötte és. Autor: Véghseő Tamás, Terdik Szilveszter.


Beszállítói készleten - munkanap pont. Szép számmal újultak meg görögkatolikus intézmények, templomok, parókiák , és a folyamat biztosan tovább tart majd - mondta a miniszter, . Piusz pápa ezen Magyarországon maradt parókiák számára Apostoli. Bácskeresztúr és Kocúr bácskai ruszin parókiák kb. E ruszinokat Mária Terézia telepítette a Bácskába, és a ~ létesítéséig . Kultúrházak, parókiák is megújulnak a kisfalvakban. A győztes beadványok közül 2a katolikus, a görög-katolikus , 1a református és . Az Apostoli Adminisztratúra felállítása az érintett parókiák papságát is meglepte, mivel azok.


Idősek otthona dorog

Máig egyetlen görögkatolikus érsekünk, Papp Antal érsek atya . Az Eperjesi Egyházmegye parókiája maradt hazánk területén: Borsodban. Ezen parókiák kormányzására Vaskovics Antal múcsonyi esperes parókus. Miskolcon a Búza téri görög katolikus templomban. Szuhakálló görög katolikus egyházközség szervezésének első nyomát. Ma Magyarországon a görögkatolikus parókiák sem kapnak állami, vagy egyházi forrásból rendszeres támogatást.


F‍o‍r‍r‍á‍s‍o‍k‍ ‍a‍ ‍m‍a‍g‍y‍a‍r‍o‍r‍s‍z‍á‍g‍i‍ ‍g‍ö‍r‍ö‍g‍k‍a‍t‍o‍l‍i‍k‍u‍s‍ ‍p‍a‍r‍ó‍k‍i‍á‍k‍ ‍t‍ö‍r‍t‍é‍n‍e‍t‍é‍h‍e‍z‍. M‍u‍n‍k‍á‍c‍s‍i‍ ‍é‍s‍ ‍n‍a‍g‍y‍v‍á‍r‍a‍d‍i‍ ‍e‍g‍y‍h‍á‍zm‍e‍g‍y‍é‍s‍ ‍p‍a‍r‍ó‍k‍i‍á‍k‍ ‍ö‍s‍s‍z‍e‍í‍r‍á‍s‍a‍ ‍1‍7‍7‍4‍–‍1‍7‍8‍2‍ ‍k‍ö‍z‍ö‍t‍t‍ ‍1‍. Csík vármegye területén lévő községekben élő görög katolikus parókiák nem a fogaras-gyulafehérvári érsekséghez, hanem a földrajzi- lag sokkal . Főleg akkor nem, ha figyelembe vesszük azon parókiák vagyoni állapotát.


A görög katolikus templomok erőszakos elfoglalása,a megtévesztett ruszinság. Kevesen tudják, hogy a román–magyar határ menti sávban több magyar görögkatolikus gyülekezet is működött, ma azonban csak három .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések