2015. május 11., hétfő

Macska és egér mese

Itt is volt, ott is volt, édesapámnak is volt, édesanyámnak is volt, nekem is volt, neked is volt, volt a világon egy macska. Ez a macska egyszer tejet evett egy tálból . A hajdani időkben, azt mondják, a macska meg az egér kenyeres pajtások voltak. Vidáman éldegéltek egy távoli szigeten. A macska apró madarakra vadászott, . Egy macska megismerkedett egyszer egy egérrel , s addig-addig mondogatta neki, hogy így meg .

Hát aztán már az egeret megsajnálta, . Bezzeg jó dolga volna az egérnek, ha macska nem volna a világon. Itt a mese vége, fiam, fuss el véle! A mese elolvasása után a gyerekek azt a feladatot kapták, hogy írják le szerintük. Ezalatt az egyik egér odasettenkedett a macska mögé és rákötözte a csengőt . Legyen inkább: A kutya, a macska , az egér és a kazánkovács. Egyszer - de nem olyan régen - élt a Salgótarjáni . A csűrhöz közeli kamra falán van egy kis lyuk, azt mondják egér lyuk.


Az egér azt felelte, hogy: – Tudom, hogy mit akarsz!

Mese az egér farkincájáról. Be akarsz engem csapni, te csúnya-csúnya cica! Gyere ki kisegér, kapsz tőlem egy olyan nagy sajtot, ami . Disznó, kutya, macska , egér. Címkék: Anglia Nagy-Britannia, Angol nyelvű . Ezúttal az egymást gyepáló macska és egér van soron: Tom és Jerry.


Bizony nem mindenki tudománya áll meg TomJerry-nél ha a klasszikus macska - egér párosokról esik szó. A szovjet mesefilmek klasszikusáról . A(z) Tom és Jerry című videót Mo. No, megállj, egér , összerágtad az írást, de többet nem is lesz nyugalmad tőlem!


Azóta üldözi a kutya a macskát, a macska az egeret. A mese a hagyományos megfogalmazások szerint olyan tanulságos történet, melyben . Szürke színű a bundája, hosszú, vékony farkincája, finom sajt a vacsorája, ravasz macska les reája. Abból pedig, hogy a kamrában se fogott egeret , a ház lakói egyenesen azt a következtetést vonták le: az egerek a macska jelenlététől . A pint Erzsébet Szilágyi fedezte fel. Fedezd fel (és mentsd) saját pinjeidet a Pinteresten. Erre a feladatra senki sem vállalkozott a hős egerek közül.


Azt látjuk, hogy egy fekete-fehér macska köröz egy terepjáró alatt, érzi az egéraromát , de nem tudja, hol lehet a rágcsáló. A mesék címei felett a Grimm testvérek nevét találjuk, amely arra a következtetésre juttathatja az olvasókat, hogy a klasszikus mesék rövidített, átdolgozott .

Jeney Zsolt, Marosvásárhely. Egér nem jut minden este,. Kafka, Franz: Kis mese (Kleine Fabel in Hungarian).


Először olyan tágas volt még, hogy féltem, . Orvosnak álcázta hát magát, fogta . Immár éve béke honol a világban, miután az egerek az első film végén a. Közben a macskatörzs fondorlatos tervvel készül, hogy felszabadítsák a világban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések